SIMONA

Prekrasna Simona traži svoj zauvijek dom sa voljenim osobama! Nažalost, o njenoj prošlosti se ne zna mnogo.

Rođena je 2017., pronađena je u šumi u laktaciji. Nažalost, njene štence nije bilo moguće pronaći. Simona je vjerojatno bila bezdušno napuštena i prepuštena sama sebi.

Simona je vrlo aktivna i duhovita kujicu za koju također želimo aktivne ljude koji se žele kretati i nude joj dovoljno tjelesne i mentalne aktivnosti. Budući da je Simona tako duhovita i stoga djelomično neumoljiva, željeli bismo je prenijeti u dom bez djece. Simona je također vrlo divlja u igri sa svojim psećim prijateljima, pa bi to mogli pogrešno shvatiti psi koji imaju nizak prag tolerancije na uznemiravanje, pa postoji rizik da će biti napadnuta. Iz tog razloga, Simona mora živjeti u vrlo skučenim uvjetima u našem skloništu, zato joj hitno tražimo obitelj!

Simona bi se super uklopila u aktivnu sportsku obitelj ili pojedincem. Mačke ne bi smjele živjeti u njenom ovom domu. Iz iskustva, međutim, možemo tvrditi da se neki psi koji pokazuju netoleranciju zbog visoke razine stresa u skloništu, mogu promijeniti u novom, stabilnom okruženju i kroz kvalificirani trening pasa. Međutim, pasovni prenositelj uvijek treba pretpostaviti da pas pokazuje netoleranciju prema drugim psima u novom domu i održava ih te je stoga dužan postupati odgovorno i svjesnim eventualnim rizikom.

Kod veterinara Simoni je utvrđena bilateralna displazija kuka i sa medicinske strane, u sklopu terapije joj treba puno kretanja i prostora za šetnju da izgradi mišiće. Ona također ima oko 2 cm skraćenu zadnju lijevu nogu, koja je urođena i ne može se liječiti. Kost je savijena u obliku slova S i to mijenja njen oblik trčanja. Međutim, Simonu to ne ograničava, ona sretno skače okolo. Voljela bi otkriti svijet i mi se nadamo da će imati priliku za to vrlo brzo.

Želite li pokazati Simoni lijepu stranu psećeg života i učiniti da ona bude vaš vjerni pratitelj? Čekamo vas u našem skloništu!