O nama

Udruga za zaštitu životinja “Spas” osnovana je 2000. godine od male grupe entuzijasta sa ciljem promicanja prava životinja i njihove zaštite. Nedostižno u tim davnim počecima, želja i cilj volontera bila je osnutak NO KILL skloništa u gradu Varaždinu.

Velikim angažmanom ljudi koji su bezuvjetno uložili svoje vrijeme i trud, sa željom da se pomogne lutajućim ili ozlijeđenim životinjama koje je netko napustio i zaboravio, polako je naše sklonište dobilo nove stanare, polako su nicala dvorišta, a ono što se u počecima činilo kao nedostižan san, ostvarilo se 2010. godine – uz potporu Grada Varaždina, Udruga Spas dobila je registrirano sklonište!

Uskoro slavimo 20 godina od našeg osnutka, a kroz naše sklonište prošlo je 7000 pasa, 5000 sretnih njuškica u tim godinama pronašlo je svoj dom, a trenutno ih u našem skloništu ima 450 koji čekaju svoje ljude i da im, kao i mnogima do sad, mahnemo za sretan put u novi dom. Svake godine sklonište se adaptira i veliki trud i napor ulažemo za poboljšanje uvjeta naših štićenika, kao i razvijanju većeg stupnja suosjećanja i senzibilnosti kod građana, te smo odlučni u borbi protiv bilo kakvog nasilja nad životinjama, te surađujemo sa udrugama civilnog društva, kao i sa državnim, lokalnim i javnim ustanovama.

Educiramo građane, rado nas posjećuju vrtići i škole, jer znamo koliko je važno mijenjati svijest građana kako bi promijenili svijet životinjama.