Medo-Bjorn pravi je gospodin; Veliki pas sa ogromnim srcem!

To što je Medo-Björn tako sjajan pas ne uzimajte zdravo za gotovo, jer Medo ima svoju tužnu priču. Ne znamo koliko je gladovao na ulici i imao groznicu i potrebno je bilo dugo vremena da se fizički i psihički oporavi i ponovno stekne povjerenje u ljude.

Živi zajedno sa kujicama i dobro se slaže s njima. Tek kad je u pitanju hrana, zbog svoje tužne prošlosti u kojoj je bio više gladan nego sit, Medo-Björn postaje malo posesivan i zavidan . Glad koju je morao podnijeti još je uvijek u njemu. Medo-Björn se u azilu pokazao nespojivim s drugim mužjacima, no iz iskustva možemo reći da se to može promijeniti promjenom okoline. Neki psi, koji pokazuju nespojivost zbog visoke razine stresa i tijesnosti u azilu, mogu se promijeniti u novom, stabilnom okruženju i kroz kvalificirani trening pasa. Međutim, udomitelj mora pretpostaviti  tu nekompatibilnost i u skladu sa njom odgovorno postupati. Nije kompatibilan sa mačkama.

Medo-Bjorn traži iskusne ljude kojima on može dati svoje srce.

Morat će naučiti bonton ponašanja, ali Medo-Björn je vrlo inteligentni četveronožni prijatelji, kojem to sigurno neće biti teško. Bio bi sjajan suputnik obitelji s djecom. Zbog svoje veličine i snage djeca trebaju imati najmanje 12 godina.

Nadamo se da će ovaj prekrasni mužjak uskoro pronaći sreću sa svojim voljenima, koji će mu pokazati lijepe aspekte života psa i pružiti mu ljubav i sigurnost. I punu zdjelicu hrane da ne mora više strahovati hoće li ostati gladan!