JIMI

Jimi je sigurno pročitao knjigu bontona za pse: kao pravi Gentleman, kada su u pitanju kujice, odmakne se od svoje zdjele i ostavi im prednost hranjenja i voli društvo čupavih dama. Sa drugim psima, prvo dobro razmisli, a onda odluči hoće li im pružiti svoje prijateljstvo. Stoga bismo ga željeli pokloniti ljudima koji ga uzimaju kao samostalnog psa ili već imaju dobrog psa kojem će se Jimi sigurno rado pridružiti.

Jimi je aktivan, sportski i inteligentan pas koji voli izazove. Biciklizam, igra traganja,  trening poslušnosti i spretnosti – to su stvari koje naš Jimi voli, a kako je izrazito inteligentan, brzo će svladati sve prepreke i brzo postati majstor savladavanja svih izazova i zadataka. U azilu teško podnosi dosadu i želimo mu da brzo krene u novi život. Važno je da njegov novi vlasnik ili vlasnik ima vremena da se nosi s njim.

Još je razigran, puno uči dok igra i voli se igrati okolo. Voli aktivno domaćinstvo, ali djeca ne bi trebala biti sasvim mala, jer Jimi kao pravi pastir želi držati svoje “stado” na okupu. Previše mala djeca se možda ne bi mogla sa njim “boriti”.  Međutim, ako se Jimi od početka podučava što smije, a što ne smije, onda to ni ne bi trebao biti problem. Jer, Jimi uvijek dobro reagira na učenje i brzo zapamti sve zapovijedi.

Vrlo je pristupačan i simpatičan pas koji voli ljude i voli biti aktivan.