NAJUKA

Ime Najuka potječe iz indijskog jezika i znači osjetljivo, što najbolje opisuje ovu kujicu.

Najuka je u svom životu nažalost doživjela puno loših stvari. U listopadu 2016. pronađena je u šumi sa svojih devet štenaca. Oko vrata nosila je lanac koji se skoro urezao u njenu kožu. Može se samo nagađati kroz što je sve ta kujica morala proći, prije nego je došla kod nas. Njena teška prošlost ostavila je traga: puna panike i straha od ljudi, provela je nekoliko dana lutajući šumom dok ju dobri ljudi nisu pronašli, a mi požurili da je spasimo. Nažalost, svi njeni štenci uginuli su.

Od tada Najuka živi u našem skloništu i pod velikim je stresom. Toliko joj želimo da napokon nađe mirno mjesto s empatičnim i razumljivim ljudima koje neće odbiti njena početna suzdržanost i strah. Ljude koji će joj dati vremena da stekne povjerenje da neće morati prolaziti opet istu sudbinu. Dobrodošla je i obitelj sa djecom od 12 godina starosti, koja mogu pokazati dovoljno razumijevanja za nju.

Strance promatra sa sigurne udaljenosti. Nikad nije pokazala znak agresivnosti, ona jednostavno ne želi da je uznemiravaju. Kad stekne samopuzdanje, Najuka je izrazito simpatična, predana i privržena kujica koji obožava šetnje.

Još jedna njena velika strast je i vožnja automobilom.

Najuka je jednako kompatibilna sa mužjacima i kujicama.